Een pup in huis
Het moment is aangebroken en u gaat uw nieuwe pup ophalen. Omdat uw pup door de nieuwe ervaringen en spanningen mogelijk misselijk kan worden in de auto is het handig wanneer u een oude handdoek bij hebt. Eenmaal thuis is het belangrijk dat uw pup de rust kan nemen om alle prikkels te verwerken. Laat het bezoek dus nog even wachten tot de volgende dag om kennis te maken met uw pup.
Benodigdheden
Zorg dat u bij thuiskomst de belangrijke materialen al in huis hebt. Denk aan een halsband met riem, mand of bench, water- en voerbak, speelgoed, beloningskoekjes,voeding en een knuffel of doekje met het nestgeur. Afhankelijk van het merk voeding dient uw pup tot een bepaalde leeftijd puppy- of junioren brokken te krijgen. Deze voeding is belangrijk om in de juiste voedingsstoffen te voorzien voor een goede groei. Bij een te kort- of juist te veel aan voedingsstoffen kan dit zorgen voor afwijkingen in de groei.
Zindelijkheid
Laat uw pup naar buiten voor het doen van zijn behoeften na het eten, drinken, spelen en slapen. Dat zijn de momenten wanneer de kans het grootst is dat uw pup zijn of haar behoeften moet doen. Beloon uw pup uitbundig wanneer deze op de gewenste plek de behoeften doet. Het is belangrijk om uw pup niet te straffen wanneer de behoeften in huis wordt gedaan, uw pup weet immers nog niet wat goed en fout is daarin. De zindelijkheidstraining kan duren tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden, vanaf dat moment krijgt uw pup meer controle over de aandrang.
Voor het wandelen kunt u als richtlijn aanhouden dat uw pup het aantal weken in leeftijd + 10 minuten mag wandelen. Dat betekent dat uw pup van 12 weken dus 24 minuten per dag mag wandelen.
Socialisatie
Om uw pup te kunnen laten opgroeien tot een volwassen, stabiele hond, is het belangrijk om uw pup goed te socialiseren. Dit doet u door uw pup te laten kennis maken met verschillende omstandigheden. Laat uw pup kennismaken met kinderen en volwassenen, verschillende dieren maar ook met geluiden zoals sirenes en vuurwerk. U kunt er voor kiezen om een kennismakingscheck in te plannen, waarbij uw pup door middel van een klinisch onderzoek wordt nagekeken op gezondheid.
Ontwormen
Uw pup zal op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd worden door de fokker. Het is belangrijk dat uw pup vervolgens elke maand ontwormd wordt tot een leeftijd van 6 maanden. Daarna is het advies om 3 maandelijks te ontwormen, levenslang. Vraag advies aan uw behandelende dierenarts voor een passend middel, wat veilig is voor de leeftijd en het gewicht van uw pup.
Vaccineren
De eerste vaccinatie wordt gegeven bij de fokker op 6 weken leeftijd. De pup zal daarna nog op 9 en 12 weken leeftijd gevaccineerd moeten worden. Op die manier bouwt uw pup genoeg antistoffen op om bescherming te kunnen bieden. De vaccinatie zal daarna op één jaar leeftijd herhaalt worden, vervolgens krijgt u jaarlijks een oproep ter herinnering aan de jaarlijkse vaccinatie.
ANDER NIEUWS
Aangepaste openingtijden
Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...
Vacature dierenarts
Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...
Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze
In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...