voeding

Voeding

Gezond leven

Een gezonde voeding is een basisvoorwaarde voor een gezond leven. Dit geldt voor mens en dier. Wij hebben de verantwoordelijkheid genomen om voor onze huisdieren te zorgen. Een optimale levenskwaliteit en levensduur staan daarbij centraal. Tekorten aan voedingsstoffen, maar ook een overmatige hoeveelheid daarvan kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond en kat, soms zelfs met blijvende schade. Een uitgebalanceerde voeding maakt het voorkomen, behandelen en zelfs het genezen van bepaalde ziekten mogelijk. Het ras, de leeftijd, de activiteit en de gezondheid van het dier spelen een grote rol in de keuze van de voeding.

Overgewicht

Natuurlijk wilt u als eigenaar uw huisdier goed verzorgen en af en toe belonen. Te vaak snoepen heeft wel gevolgen. Overgewicht kan effect hebben op verschillende organen. Door een te zwaar gewicht worden botten en gewrichten extra belast waardoor artrose kan ontstaan of verergeren. Ook heeft een hond of kat met overgewicht sneller kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld suikerziekte.

Vaak komt het voor dat huisdieren na castratie of sterilisatie gemakkelijk zwaarder worden. Dit komt door een veranderde hormoonhuishouding, die zorgt voor een minder snelle energieverbranding, maar ook een hogere eetlust bij het dier. Belangrijk is om daarop in te spelen door wat minder energierijke voeding te geven in combinatie met extra beweging door meer te spelen of te wandelen.

Specifieke behoeften

Een ander probleem is een tekort in de voeding. Te weinig energie of bouwstoffen zoals eiwitten en mineralen kunnen als gevolg hebben dat een dier niet goed groeit of te mager blijft. Omdat ze weinig reserves hebben en de gezondheid van het dier niet optimaal is kunnen zij sneller ziek worden.

Door de juiste keuze te maken en aan de specifieke behoeften van een dier te voldoen, beïnvloed u de kwaliteit van het leven, de levensduur, het welzijn en de gezondheid van het dier. Voor een goed voedingsadvies, nauwkeurig afgestemd op uw hond of kat kunt u terecht bij onze voedingsconsulente. Het advies en de voedingsbehoefte wordt speciaal aangepast aan de levensfase van uw hond of kat. Zo zijn er speciale richtlijnen voor pups en kittens, junior dieren, volwassen dieren en oudere (senior-) dieren. Maar ook huisdieren met gezondheidsproblemen kunnen baat hebben met een speciaal dieet, zoals bij overgewicht, nierproblemen, blaasproblemen, huidproblemen enzovoorts.

Wegen

Om het gewicht van uw huisdier te controleren, kunt u tijdens openingstijden bij ons binnenlopen om uw huisdier te wegen.Uw huisdier bouwt dan tevens een positieve ervaring bij de dierenarts op, wat een eventuele behandeling ten goede komt.

Onze speciaal gediplomeerde voedingsconsulente geeft u graag een gratis voedingsadvies op maat.